sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Pompierii solicită primăriilor să are fâșii pe laturile drumurilor de tarla pentru prevenirea incendiilor de vegetație

De luni dimineață (25 septembrie), până miercuri (27 septembrie), pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat 44 de misiuni, dintre care 35 pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale, dar și patru misiuni pentru localizarea și stingerea incendiilor.

Cele patru incendii s-au produs în comuna Fârtățești, unde pompierii au stins flăcările care cuprinseseră o magazie de lemne și în Măciuca, Drăgășani și Voicești, unde au intervenit pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată. Suprafețele de teren afectate însumează aproximativ 2,5 ha. Din fericire, incendiile nu s-au soldat cu victime, înregistrându-se doar pagube materiale.

“Solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora, să realizeze acele fâșii arate în apropierea drumurilor de acces, astfel încât țigările nestinse aruncate la întâmplare să nu mai fie surse de aprindere și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată deoarece acest lucru este INTERZIS. Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94, alineatul (1), litera n, din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice”, avertizează ISU Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica