luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Doi urși, surprinși într-o comună. Au încercat să sară gardul

Oamenii au fost avertizați prin intermediul aplicației RO-Alert

În seara zilei de marți, 26 septembrie, trei urși au fost detectați în zona centrală a comunei Albeni, iar locuitorii au primit notificări de avertizare prin intermediul aplicației RO-Alert.

Doi urși au fost observați în timp ce alergau pe stradă, iar unul dintre ei a încercat să urce pe gardul unei proprietăți. În plus, localnicii afirmă că un al treilea urs a fost observat la câteva sute de metri distanță. Oamenii din zonă au informat autoritățile, care au trimis mesaje de avertizare prin intermediul aplicației RO-Alert.

„Am avut două apeluri venite la scurtă durata unul față de celălalt care semnalau prezența unei ursoaice cu un pui pe raza localității Albeni. A fost transmis mesaj prin intermediul RO-Alert, pentru avertizarea populației, iar în zona s-au deplasat colegii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt urs a fost lovit de un tren, în dimineața zilei marți, 26 septembrie, în apropierea stației CFR Târgu Cărbunești. Animalul a murit pe loc și a fost transporta la laboratorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, pentru efectuarea necropsiei.

La data 26 septembrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Târgu Jiu au fost sesizați telefonic, de un bărbat cu privire la faptul că a fost informat de mecanicul unui tren de persoane, care circula pe ruta Craiova-Târgu Jiu, ar fi surprins și lovit un animal aflat pe calea ferată. Polițiștii deplasați la fața locului au găsit cadavrul unui urs între șinele de cale ferată. La fața locului s-au prezentat reprezentanți ai A.J.V.P.S. Gorj, care au procedat la ridicarea animalului, acesta fiind transportat la D.S.V.S.A Gorj“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Gorj.

Mircea Moldovan, reprezentantul DSVSA Gorj, a spus că a fost vorba de un pui de urs: „Ursul care a murit în urma impactului cu locomotiva era un pui. Avea vârsta de aproximativ doi ani. Potrivit procedurilor în vigoare, se va efectua o autopsie pentru a determina cauza producerii decesului“, a precizat medicul veterinar Mircea Moldovan.

Politica