sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Premeditare. PUG suspendat pe termen nelimitat, modificare de PUZ pentru primul cvartal de miniblocuri la Goranu

Joi, 28 septembrie, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea este convocat într-o nouă ședință ordinară. 32 de puncte sunt incluse pe ordinea de zi. Două dintre ele (2 și 4) prevăd majorarea bugetului clubului sportiv cu sume destinate exclusiv echipei de handbal. Dar, cele mai importante puncte vizează proiecte urbanistice și de mare interes imobiliar!

Astfel, la punctele 15, 15.1, 15.2 și 15.3 este un proiecte de HCL ce prevede aprobarea unui Plan urbanistic Zona (PUZ) prin care se aprobă lotizarea unui teren (actualmente cu regim de teren arabil) pe care va fi construit un mini cartier de… 12 locuințe individuale în regim de înălțime P+2. Beneficiarul PUZ-ului este Marian Gheorghe Stoica, prin Cristian Anescu, investiția planificată urmând a fi edificată în Goranu, pe strada Lespezi nr. 98L.

Peste drum, primăria a adus din timp utilități și construiește (foto și video via Iulian Puican), cu fonduri guvernamentale, o mare grădiniță cu creșă. Pentru cine se putea edifica o atât de mare unitate, la margine izolată de oraș? În apropiere, un alt nou minicartier va fi construit, de data aceasta solicitările urmând a fi pentru blocuri cu regim de înălțime de la P+4 la P+10. Evident, tot prin modificare de PUZ.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Noua grădiniță care se construiește pe islazul de la Goranu.

În luna martie a acestui an a expirat Planul Urbanistic General al municipiului Râmnicu Vâlcea. La propunerea primarului Mircia Gutău, majoritatea PSD-PER-USR din CL i-a aprobat suspendarea acestuia pe termen nelimitat. Sigur nu va fi aprobat un  nou PUG (practic legea urbanisitică locală, obligatoriu de actualizat la 10 ani) până nu-și vor satisface toate dorințele imobiliare toți cei care sunt în grațiile primarului. Inclusiv propria familie.

Revenind la echipa de handbal, 124.000 lei (echivalentul a aproximativ 25.000 euro) în plus la buget provin din sponsorizarea anunțată de Chimcomplex, bugetul total al clubului urmând să ajungă astfel la un total de 15.710.000 lei (3,14 milioane de euro). Cu încă 150.000 de lei (30.000 de euro) ar urma să suplimenteze “sprijinul pentru sportul de performanță” și Județul Vâlcea, care are deja un  contract de asociere cu municipalitatea pentru 500.000 de lei, din aprilie a.c.

Întreaga ordine de zi a ședinței, din care vom mai dezvolta subiecte arzătoare, AICI.

Politica