sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Primăria Craiova vrea parcare supraetajată lângă Judecătorie

Autoritățile locale din Bănie sunt gata să înceapă un nou proiect, pentru înmulțirea locurilor de parcare din oraș. După ani de zile în care s-a construit haotic în Craiova, cetățenii au ajuns în situația în care nici măcar pe trotuare nu mai găsesc mereu unde să își lase mașinile. Astfel, în ședința de consiliu local ce va avea loc joi, oamenii responsabili pentru viitorul orașului vor avea pe masă documentația tehnico-economică, faza Studiu de Fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Amenajare parcare supraetajată”, judeţul Dolj, municipiul Craiova, str.România Muncitoare, zona Judecătorie, scenariul 1.

Este vorba despre un proiect cu o valoare estimată la 20.610.579 de lei, din care construcţii montaj (C+M), inclusiv TVA 15.002.152 de lei. Durata de realizare a investiţiei ar urma să fie de 15 luni (3 luni proiectare şi 12 luni execuţie).

Terenul pe care se va realiza imobilul cu funcțiunea de parcare supraterana se afla în intravilanul Municipiului Craiova, str. România Muncitoare, zona Judecătorie pe un teren cu forma neregulata aparținând domeniului public al Municipiului Craiova. Suprafața teren măsurată: 4085.00 mp., terenul este plan, fără declivitati exagerate. În incinta amplasamentului nu se afla alte corpuri de clădiri și pe amplasament nu exista arbori protejați sau monumente istorice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Necesitatea investiției în parcări supraetajate în municipiul Craiova, rezultă din lipsa locurilor de parcare cât și din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonelor în scopul redării atractivității acestora atât pentru cetătenii orasului cât si pentru dezvoltarea potențialului turistic al orasului. Situația existentă a obiectivului de investiții: Necesitatea investiției în parcări supraetajate în municipiul Craiova, rezultă din lipsa locurilor de parcare cât si din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonelor în scopul redării atractivității acestora atât pentru cetătenii orasului cât si pentru dezvoltarea potențialului turistic al orasului. Nevoia eliberării părtii carosabile a străzilor de vehicule stationate se poate rezolva prin realizarea unor parcări colective de medie-mare capacitate, în solutie multietajată. Obiectivul proiectului il constituie realizarea de parcări supraetajate cu scopul de a descongestiona traficul în interiorul Municipiului Craiova si de a creste mobilitatea”, este o pare din explicația dată în referatul de aprobare pus la dispoziția consilierilor locali.

Totodată, se propune un sistem pentru controlul accesului și taxarea timpului de parcare în cadrul parcării. pentru clienți ocazionali, pentru cei cu acces preplătit sau cu abonament ) și pentru ghidarea către cel mai apropiat loc de parcare prin intermediul martorilor optici și a senzorilor. Sistemul de management al parcării este destinat administrării asistate electronic a unei arii de parcare închise cu bariere acționate electric. Aceasta configurație permite ca accesul și evacuarea autovehiculelor sa se facă automat, fără asistenta obligatorie din partea unui operator. Colectarea taxei aferente serviciului parcării se realizează cu ajutorul unui operator încasator. Toate operațiile asociate unui tranzit (intrare, stationare, taxare, ieșire) vor fi stocate într o baza de date pe un calculator și vor fi ulterior disponibile pentru efectuarea rapoartelor statistice.

Sistemul este destinat sa funcționeze în exterior:

– fără întrerupere (24 h din 24, 7 zile din 7),

– un timp estimat de viata estimat de minimum opt ani, în conditiile atmosferice si climatice specifice unui climat temperat, fara agresivitate salina.

Politica