sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

VIDEO/ Opt sturioni pescuiți ilegal, redaţi mediului natural

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Rezervația Biosferei Delta Dunării, ocazie cu care au descoperit 820 metri de plase de pescuit și opt exemplare de sturion capturate în ele.

Peste 100 de exemplare vii de sturion au fost redate mediului natural de la începutul anului de către polițiștii de frontieră în timpul mai multor acțiuni ale Gărzii de Coastă, transmite instituția într-un comunicat de presă.

Cea mai recentă acțiune de acest fel a avut loc joi, când polițiști din cadrul Grupului de Nave Sulina au descoperit înșiruiri de plase cu o lungime de peste 800 de metri, în care au fost găsite opt specimene de sturion, în stare vie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peștele a fost redat mediului natural, iar plasele tip ohane, în valoare de 6.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.

Mai multe dosare penale au fost deschise pe tema celor peste 100 de sturioni descoperiți și salvați în cursul anului, se mai arată în comunicatul citat.

Politica