luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Un urs a spart ușa și a intrat în casa unui om: ”Nu a luat mare lucru”

Musafirul nepoftit nu a fost foarte pretențios: „Brânza, laptele, ouăle nu-i plac”

Un locuitor din comuna Baia de Fier, județul Gorj, a trăit o experiență extrem de traumatizantă în seara de 18/19 septembrie 2023, atunci când un urs a intrat în locuința sa. Animalul sălbatic a forțat ușa și a pătruns în casă în căutare de hrană.

Ilie Gabriel Basarabă a povestit teribila întâmplare prin care a trecut pe Facebook. Omul a avut puterea să facă haz de necaz și a povestit că ursul nu a fost pretențios și a luat doar o plasă cu pâine. Cu toate acestea, omul a rămas cu ușa spartă și alte pagube produse în bucătărie de animalul sălbatic.

A intrat ursul peste mine. Nu este mare lucru. Doar mi-a spart geamul și partea de jos a ușii de la intrarea în bucătărie. Nu a luat mare lucru. Mi se pare că are pretenții foarte mari. Brânza, laptele, ouăle nu-i plac. În schimb a fugit cu o sacoșă cu pâine”, a relatat Ilie Gabriel Basarabă, care se teme ca ursul să nu îl mai vizita din nou.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Omul s-a arătat deranjat că, după ce a sunat la 112, Poliția a venit la adresă cu semnalele acustice pornite: „Oare vor să dirijeze ursul înapoi în pădure?“.

Și proprietarii de vacanțe din stațiunea Rânca se plâng de faptul că urșii au început să le intre frecvent în proprietăți.

Ionel Cutuca, proprietarul unei cabane, a povestit la Digi 24 despre faptul că ursul caută produsele dulci: „Intră la bucătărie și nu distruge bucătăria. Își caută mâncare și atât. Partea bună e că-i place mai mult dulce. El caută ceva dulce. A fost în frigider slănină și nu i-a trebuit. A mâncat doar ce a fost dulce. A mâncat biscuiți, tot felul de ciocolate, pe care le desfăcea pur și simplu, cum face și omul“.

Politica