luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Polițist prins când ambala dulciuri cu halucinogene la “Fabrica de vise”. Susține senin că nu știa ce conțineau produsele

Un agent, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, a fost reținut miercuri, 20 septembrie, pentru 24 de ore, după ce a fost prins ambalând dulciuri care conțineau subsțanțe psihoactive. În total, 28 de persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de marți, 19 septembrie, în dosarul “Fabrica de vise”.

Polițistul ambala dulciurile în timpul liber, lucrând pentru fabrica percheziționată marți de procurori și polițiști de la DIICOT și Combaterea Crimei Organizate și Antidrog. Potrivit surselor judiciare, agentul a susținut senin că nu știa ce conțin acestea. Haida, de.
“Inspectoratul de Poliție Județean Iași a fost informat de catre D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași cu privire la faptul că, față de un angajat al instituției, a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost pus la dispoziție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte masuri prevazute de lege.
Precizăm că acțiunea din data de 19.09.2023 a beneficiat și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.
De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Iași se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.
Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege.
Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesionisti!”, se arată într-un comunicat remis presei miercuri de IPJ Iași.

Politiștii și procurorii DIICOT au efectuat marți peste 120 de percheziții în zeci de județe, printre care și Dolj, da și în București, la o grupare specializată în operațiuni de producere și comercializare de produse de vapat și dulciuri care conțineau mixuri ilegale și periculoase de substanțe cu efecte psihoactive.
Potrivit unor surse ale Aktual24.ro, ar fi vizate fabrica CanX CBD din satul Balciu (Iași) și un magazin de pe Calea Victoriei, “Legal Zik”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica