luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

COVID-19 în Olt. Peste 70 de cazuri, în doar 24 ore

Peste 70 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în județul Olt în doar 24 de ore. Aproape 300 au fost înregistrate săptămâna trecută. Medicii ne spun să fim atenți.

„În intervalul 01.01- 17.09.2023, la nivelul județul Olt au fost înregistrate 2.030 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2. În săptămâna precedentă ( 11 – 17.09.2023 ), la nivelul județului Olt au fost înregistrate 282 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2. În ultimele 24 ore, la nivelul județului Olt au fost depistate 72 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2. În vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusului SARS-CoV-2 se recomandă următoarele măsuri generale de protecție a populației: spălarea des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool; când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini; evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră; dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic”, transmite DSP Olt.

Pe de altă parte, reprezentanții Direcțiai de Sănătate Publică (DSP) Olt anunță că din 2 octombrie va începe supravegherea în cazul eventualelor cazuri de gripă și susține că “vaccinarea antigripală este cea mai sigură și eficientă masura de profilaxie” care trebuie aplicată cu caracter anual.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De vaccinare antigripală gratuită beneficiază, conform DSP Olt: „copii cu vârsta ≥ 6 luni și < 19 ani; gravide; persoane cu vârsta ≥ 19 ani și < 65 de ani aflate în una dintre următoarele situații: boli cardio-vasculare cronice, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice, boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie,

persoane cu infecţie HIV/ SIDA, Terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală; persoane cu vârsta peste 65 de ani; personal medico – sanitar și auxiliar”.

Politica