sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Studiul de fezabilitate pentru centrala pe gaz de la Turceni trebuie reevaluat

„Se vrea o centrală de 660 megawați față de 475 cât a fost inițial existent”

Centralele pe bază de gaz de la Turceni și Ișalnița sunt programate să fie finalizate până în 2026. Cu toate acestea, este important de menționat că, în cazul centralei de la Turceni, nu există un studiu de fezabilitate actualizat. Studiul inițial, elaborat în 2020, nu mai este valabil în prezent și necesită o reevaluare și reînnoire.

În cazul centralei de la Turceni trebuie actualizat studiul de fezabilitate care este din anul 2020, având în vedere că se vrea o centrală de 660 megawați față de 475 cât a fost inițial existent”, s-a discutat în ședința de la Ministerul Energiei, în grupul de lucru format pentru prelungirea planului de restructurare.

Nici termenele de închidere și nici cele de investiții nu au fost respectate. Cariera minieră Peșteana trebuia să fie închisă până la sfârșitul anului 2021, în timp ce Husnicioara și Lupoaia trebuiau închise până la sfârșitul anului 2022. La data de 1 ianuarie, conform planurilor, Jilț Sud ar trebui să fie închisă. Totuși, în cazul Peșteanei, au apărut contestații legate de programul de închidere, care au condus la implicarea instanțelor de judecată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica