sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

22 de olteni cu COVID au decedat

22 de olteni confirmați cu COVID 19 au murit, de la începutul anului. În total, în județ de la 1 ianuaire și până pe 10 septembrie s-au înregistrat 1.748 de cazuri de infecție cu SARS-COV 2, arată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt.

„În perioada 01 – 31.08.2023, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 167 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2; În perioada 01 – 10.09.2023, la nivelul județului Olt au fost înregistrate 151 cazuri confirmate cu infecția SARS-COV 2”’, se arată într-o informare transmisă de DSP Olt.

Pentru a reduce expunerea și a transmiterea virusului SARS-CoV-2 medicii recomandă următoarele măsuri generale de protecție a populației privind: igiena mâinilor, igiena respiratorie, precum și practici pentru o alimentație sigură:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Spălarea des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;
  • Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;
  • Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;
  • Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic.

Măsuri de protecție în școli

Accesul și fluxul de persoane vor fi gestionate la intrarea în instituția de învățământ de către persoane desemnate de către conducerea unității de învățământ.

Este recomandată intarea prin mai multe căi de acces pentru a reduce fluxul de elevi.

Toti elevii și personalul trebuie să se spele/dezinfecteze pe mâini:

  • -imediat după intrarea în școală și înainte de a intra în sala de clasă;
  • -înainte de pauza de masă;
  • -după utilizarea toaletei;
  • -după tuse sau strănut.

Se va verifica în permanență dacă grupurile sanitare permit elevilor să-și spele și dezinfecteze mâinile.

În cazul prezenței simptomatologiei respiratorii la unul din elevi sau personalul școlii este necesară purtarea măștii până la stabilirea diagnosticului de boală.

Politica