sâmbătă, octombrie 19, 2024

Ultima ora

Sport

Elevii craioveni au pășit în noul an școlar, gata să scrie istoria viitorului

Elevii craioveni au început un nou an școlar. Emoțiile au fost nelipsite, indiferent de vârstă, de la clasele pregătitoare și până la bobocii din licee. Colegiile de top ale Craiovei și-au deschis porțile la primele ore. Sute de elevi, majoritatea însoțiți de rude, au pășit în prima zi de școală cu zâmbetul pe buze și optimiști. Așa s-a întâmplat și la Colegiul Național Carol I, din Bănie, unde directorul unității de învățământ a deschis festivitatea cu un discurs emoționant.

Ne întâlnim pentru a celebra nu doar începutul unui nou an școlar, ci și angajamentul nostru profund față de istorie, educație și performanță. Dragi elevi, suntem aici pentru a marca începutul unei noi etape în viața voastră școlară. Anul acesta este un an special pentru voi, cei din clasele pregătitoare, clasa a 5-a și clasa a 9-a. Pentru unii dintre voi este primul pas dintr-o călătorie lungă și captivantă. Indiferent unde vă veți afla în această călătorie, doresc să știți că suntem aici pentru a vă ghida și sprijini pe parcursul ei. Dragi părinți, sunteți pilonii de sprijin pentru copiii voștri și pentru comunitatea școlară. Stimați colegi, cadre didactice, vă mulțumesc pentru angajamentul vostru de a forma viitorul prin educație . Sunteți modele și mentori pentru elevii noștri și suntem recunoscători pentru eforturile voastre de a-i inspira și ghida”, a transmis Dan Mic, directorul Colegiului Național Carol I Craiova.

La ceremonia de deschidere a noului an școlar, de la Colegiul Național Carol I, a fost prezent și Inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Daniel Ion. Acesta a ținut să îi încurajeze pe elevi și să le sublinieze faptul că învață într-o școală de top a țării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colegiul Național Carol I din Craiova reprezintă mult pentru orașul nostru, pentru județul nostru, pentru țara noastră. Nu este o școală oarecare. Este o școală în care istoria, educația și performanța au dovedit, prin generații și generații, că și-au găsit locul. Școala aceasta trece printr-o serie de transformări, transformări care la final duce la condiții deosebite de învățare pentru elevii noștri. Ne dorim, pe lângă învățământul de calitate oferit de colectivul de cadre didactice dedicate și foarte bine pregătite, să oferim și condiții de învățare ca în afară. Colegiul Național Carol I este cea de-a doua școală românească, după Colegiul Sf. Sava din București. Dragi elevi, sunteți parte a prezentului. Voi sunteți cei care veți scrie istoria viitorului”, a fost mesajul lui Daniel Ion.

Colegiul Național Frații Buzești din Craiova, gata de un nou an școlar

Emoțiile au atins cote înalte și la Colegiul Național Frații Buzești, din Craiova, mai ales după cuvintele rostite de Ileana Didu – directorul unității de învățământ. Aceasta a vorbit despre importanța unui vis în viața unui elev și a explicat faptul că școala are rolul de a-i ajuta pe tineri să-și găsească, să-și urmeze și să își îndeplinească visul.

Dragi elevi și părinți, vă mulțumesc pentru încă o zi de școală în care suntem împreună. Anul acesta, voi începe prin a mă adresa vouă, dragii noștri copii, care știți ca nimeni altcineva, să aduceți școala la viață. Ne-ați lipsit în vacanță, când în curtea școlii și în sălile de clasă s-a lăsat liniștea. Ne bucurăm să vedem că ați revenit cu energie, bucurie și nerăbdare. Nu vă vom spune cât de importantă este educația pentru voi și nici câte lucruri bune vi se vor întâmpla în anii de școală, pentru că fiind buzeșteni sau viitori buzeșteni, știți sigur sau veți afla pe parcurs toate acestea. Vă voi spune că în anul școlar pe care îl începem sper să găsiți fiecare dintre voi un vis pe care noi, aici, în școală, să vă ajutăm să îl împliniți. Orice vă doriți devine important, prin simplul fapt de a fi ajuns în gândul și în sufletul vostru. Vă doresc să vă găsiți visul, să găsiți oameni, aici, care să vă fie alături în drumul spre realizarea lui. Ei voi lua cu mine, în munca de anul acesta, amintirea zâmbetelor acestei zile”, a transmis Ileana Didu.

Elena, elevă în clasa a 4-a, la Colegiul Național Frații Buzești, a urcat pe scenă în fața micilor debutanți în ale învățăturii. Ea le-a vorbit elevilor ce au pășit în clasele pregătitoare și i-a încurajat pe aceștia: „Dragi copii de la clasele pregătitoare, sunt aici ca să vă transmit un mesaj din partea noastră, a colegilor puțin mai mari. Acum câțiva ani, am fost și noi acolo, în locul în care vă aflați voi acum. Știm ce emoții simțiți. Nu am uitat. Ne dorim să știți că aceste emoții vor dispărea. Veți afla lucruri noi, vă veți face prieteni, o să greșiți, veți învăța din greșeli. Împreună vom crește frumos, aici, la Colegiul Național Frații Buzești”, a spus eleva.

Dan Diaconu, prefectul județului Dolj, a fost prezent la ceremonia de început de an școlar de la Colegiul Național Frații Buzești. El le-a vorbit elevilor despre provocări și a subliniat faptul că anii de școală sunt, cel mai probabil, cei mai frumoși din viața unui om.

Începe un nou an școlar, un an plin de provocări, cărora voi, dragi elevi, sunt convins că le veți face față prin curajul și responsabilitatea care vă caracterizează. Vă doresc să învățați și să vă bucurați. Între noi fie vorba, începeți sau sunteți în cea mai frumoasă perioadă din viața voastră. Să performați la disciplinele care fă plac și prin care vă veți forma ca specialiști. Performanțele voastre de ani și ani vă recomandă ca tineri care fac cinste acestui colegiu și întregului oraș”, a transmis prefectul de Dolj.

Profesorul Nicușor Cotescu, președinte Sindicatului Învățământului Preuniversitar Spiru Haret, a avut și el un mesaj pentru elevi, în prima zi de școală: „Este o zi festivă. Distinsul academician și ministru al învățământului Spiru Haret, acum mai bine de 100 de ani, frumos spunea că școala românească trebuie iubită și respectată, iar cei ce își dedică viața școlii trebuie recunoscuți și apreciați pe măsura efortului lor, pentru că ei sunt cei care se îndreaptă împotriva ignoranței și a decăderii societății din toate punctele de vedere”, a fost mesajul lui Nicușor Cotescu.

Politica