luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Chimcomplex sponsorizează SCM Râmnicu Vâlcea, dar nu a solicitat să fie reprezentată în CA-ul clubului

O veste bună și una nu la fel de bună pentru înfocații suporteri vâlceni ai echipei de handbal feminin. Chimcomplex SA confirmă că a semnat un nou contract, prin care a devenit sponsor oficial al SCM Râmnicu Vâlcea, dar compania care a revitalizat cele mai rentabile cinci active de la Râmnicu Vâlcea ale defunctei Oltchim SA nu va avea un reprezentant în Consiliul de Administrație al clubului. De acest din urmă detaliu se legau speranțele majorității suporterilor handbalului vâlcean că va începe îmbunătățirea managementului, numit în totalitate, din 2020, de factorul decizional politic local, fără a se ține cont de criterii de competență și performanță, nici din punct de vedere sportiv, nici economic.

Echipa de handbal feminin s-a prezentat în fața suporterilor, miercuri, 30 august, cu logo-ul Chimcomplex pe echipament, însă o comunicare publică a întârziat pe subiect. “Da, compania noastră a semnat contractul de sponsorizare. Nu vă pot spune suma, dar pot spune că este mult mai mare decât cea precedentă. Compania noastră nu va avea un reprezentant (în forul decizional al clubului, CA – n.r.) și, sincer să vă spun, nici nu cred că s-a solicitat așa ceva”, a declarat, în exclusivitate pentru “Jurnalul Olteniei”, Georgiana Stavarache, director de marketing în cadrul companiei Chimcomplex, luni, 4 septembrie.

În ciuda unui lot retstrâns numeric, SCM Râmnicu Vâlcea a avut o pregătire bună și a înregistrat rezultate pe măsură în cele șapte meciuri de pregătire dinaintea începerii noii ediții a Ligii Florilor. Formația a trecut cu bine și de primele două etape din noul sezon, învingând Știința București (acasă) și CSM Târgu Jiu (chiar categoric, în deplasare) și așteaptă cu încredere la cote ridicate următoarea partidă, vineri, pe teren propriu, cu Gloria Buzău.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând cu 1 ianuarie 2023, Chimcomplex a anunțat încheierea unui parteneriat cu SCM Râmnicu Vâlcea, inițial pentru jumătate de an, adică a doua parte a sezonului competițional 2022-2023 de handbal feminin. Urma, potrivit declarațiilor oficialilor ambilor parteneri, ca înțelegerea să se transforme într-un contract de sponsorizare la debutul următorului sezon. În presa locală s-a speculat că 25.000 de euro a fost suma cu care compania ce deține fostul combinat chimic vâlcean a ajutat echipa de handbal în returul campionatului precedent. De asemenea, tot atunci, s-a vehiculat suma de 100.000 de euro cu care va contribui la bugetul formației în următorul sezon. Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a aprobat alocarea a aproximativ 3 milioane de euro de la bugetul local pentru SCM Râmnicu Vâlcea. De asemenea, la bugetul clubului contribuie și Consiliul Județean Vâlcea cu până la 200.000 de euro.

Chimcomplex înregistrează an de an performanțe financiare notabile în domeniul său de activitate, pe fondul unei dezvoltări constante. La sfârșitul anului în curs va deveni independentă energetic și, destul de probabil, de la 1 ianuarie 2026 va oferi și energie termică locuitorilor din Râmnicu Vâlcea.

*Sursa foto: SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin, după partida de la Târgu Jiu.

Politica