sâmbătă, octombrie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Băgat în spital de un șofer drogat

Povestea șoferilor drogați la volan, în județul Olt, continuă. De această dată, un bărbat de 35 de ani din Slatina a băgat în spital un pieton. Șoferul drogat ar fi acroșat victima, un bărbat de 35 de ani, tot din Slatina. Accidentul s-a produs pe strada Alexandru Ioan Cuza, din localitate. Testat cu etilotestul și drugtest-ul, bărbatul care se afla la volan a ieșit pozitiv la ambele.

,,Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din municipiul Slatina, ar fi acroșat un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din aceeași localitate, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii.

În urma evenimentului rutier, pietonul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. În urma testării cu aparatul etilotest, pentru conducătorul auto rezultatul a fost negativ, iar pentru pieton a rezultat o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, respectiv T1B THC și T1C MDMA. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea prelevării mostrelor biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Olt.

Politica