duminică, octombrie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu, în vizorul DNA

Acordul pentru modernizarea Căii Eroilor, o stradă din Târgu Jiu cu legătură directă la lucrările lui Brâncuși și inclusă în ansamblul său monumental, este subiectul investigațiilor DNA Gorj. Victor Banța, adjunctul secretarului general al Ministerului Dezvoltării, a dezvăluit că procurorii specializați în combaterea corupției desfășoară verificări cu privire la execuția lucrărilor respective.

„Au existat o sumedenie de probleme. Nu pot eu să spun din vina cui și nu vreau să emit un punct de vedere. Lucrarea a fost finanțată în anul 2017 prin Programul Național de Dezvoltare Locală pe un un proiect tehnici sau o documentație din anul 2013-2014. Proiectul era unul anacronic și trebuia să fie actualizat. Corpul de Control de la Ministerul Dezvoltării și Inspecția în Construcții au făcut controale cu privire la lucrările efectuate. Decontările sunt în verificare la parchet. Am înțeles că există un dosar pe rol, iar atunci când există verificări de natură penală atunci nu mai avem. Am înțeles că la DNA există acest dosar“, a declarat Banța.

Victor Banța a mai precizat că lucrările au fost suplimentate de zeci de ori: „Au fost întâmpinate o serie de dificultăți la fața locului pentru că ceea ce era în proiect nu corespundea cu realitatea. Au fost 28-29 de dispoziții de șantier în acest proiect. Nu Ministerul Dezvoltării se ocupă de acest proiect, ci autoritatea locală. Ministerul Dezvoltării nu are decât rol de finanțator“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria Târgu Jiu a atribuit în toamna anului 2019 contractul pentru modernizarea și restaurarea zonei protejate a Ansamblului monumental Calea Eroilor. Acest contract a fost acordat singurei firme participante, subsidiara românească a companiei italiene Consorzio Stabile EBG. Inițial, valoarea contractului a fost de 8,8 milioane de lei, însă ulterior a fost crescută în mai multe rânduri.

Execuția lucrărilor a fost subcontractată imediat către o firmă din România. Între timp au apărut o serie de probleme în privința execuției, iar firma subcontractantă a fost înlocuită, cu o societate din Giurgiu. Lucrările aveau ca terme de finalizare o perioadă de doi ani, dar nu sunt terminate nici acum.

Politica