marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Rezultate BAC 2023: nici măcar o medie de 10 în Dolj. Peste o mie au picat

Județul Dolj nu a înregistrat nici măcar o medie de 10, la examenul de Bacalaureat din acest an. Cea mai mare medie obținută a fost de 9,95, obținută de un elev al Colegiului Național „Frații Buzești”, din Craiova. Totodată, rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este de 67,7%%, pentru promoția curentă și anterioară. Pentru cei din promoția curentă, rata de promovare a fost de 74%.

Au promovat 2605 candidați, dintr-un total de 3849 candidați prezenți. În această sesiune au fost înscriși 4076 candidați pentru a susține probele. 7 candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • 8 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română (6 candidați – Colegiul Național ”Frații Buzești”, 1 candidat Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan”, 1 candidat – Liceul Teoretic ”Horia Vintilă” Segarcea)
  • 85 de candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului
  • 135 de candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

100% promovare la Penitenciar, Militar și Seminar

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Liceul Tehnologic Special „Pelendava” și Seminarul Tologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, din Craiova, au înregistrat o promovabilitate de 100%. Aceste unități de învățământ au fost urmate de Colegiul Național „Elena Cuza”, cu o promovabilitate de 98.6%, Colegiul Național „Frații Buzești”, cu 97.9% sau Colegiul Național „Carol I”, cu 97.2%.

Depunerea contestațiilor a fost programată pentru data de 3 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 7 iulie.

Politica