luni, septembrie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Peste un milion de euro pentru alte decizii dubioase ale primarului Gutău

Primarul Mircia Gutău a convocat marți, 4 iulie, cu începere de la ora 10.00, o ședință extraordinară a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea. Ordinea de zi cuprinde 20 de puncte cu proiecte de hotărâri. O parte dintre acestea sunt reluate, fără justă argumentare legală, după ce au fost respinse la ședința ordinară din luna iulie a.c.

Aleșii municipiului reședință de județ sunt chemați să aprobe, printre altele, Studiul de Fezabilitate (SF) și indicatorii tehnico-economici pentru “Amenajare pădure – parc Dealul Capela – suprafața de fond forestier extravilan”, în valoare de 939.941,39 lei fără TVA, adică echivalentul a aproximativ 188.000 de euro doar pentru această documentație. În condițiile în care lucrările deja au demarat.

De asemenea, Mircia Gutău insistă să suplimenteze bugetul DADP cu 4.250.000 de lei, adică 850.000 de euro. Fără a evidenția concret pentru ce anume sau de ce bugetul alocat prin aprobarea bugetului local din ianuarie a.c. este deja neîndestulător! Bugetul alocat inițial a fost de 56.319.780 de lei și a mai fost suplimentat o dată cu 1.177.000 lei la final de prim trimestru, până la valoarea totală actuală de 57.496.780 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu în ultimul rând, primarul insistă și să obțină acordul consilierilor municipali, în favoarea asocierii Romprest Energy SRL – Romprest Service SA un tarif distinct pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă. În condițiile în care, deși avea obligația contractuală de la bun început, operatorul de salubritate nu a colectat aproape niciodată selectiv deșeurile. Noile tarife ar trebui să fie de 1.067,66 lei per tonă, respectiv 3,61 lei/persoană/lună, fără TVA, pentru utilizatorii casnici și 373,68 lei/mc, fără TVA, pentru utilizatorii non casnici. Însăși municipalitatea recunoaște, prin textul proiectului de HCL, că “tariful nu se facturează utilizatorilor și se utilizează de autoritatea administrației publice locale la calculul costurilor nete pentru gestionarea deșeurilor…” Adică, până acum s-a mers pe ocolirea normativelor.

CLICK pentru Ordinea de zi a ședinței.

Politica