marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova. Primul centru Respiro pentru adulții cu dizabilități

Persoanele adulte cu dizabilități au la dispoziție, de acum, un centru Respiro, în Craiova. Administrat de Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, acest centru se adresează unui număr de aproape 900 persoane. Potrivit directorului instituției, Cosmin Gagiu, acesta este primul centru de acest tip din sud-vestul României.

Conform edilului șef al urbei, Olguța Vasilescu, centrul a fost deschis de primărie, în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
„Acest centru Respiro pentru Persoane Adulte cu Dizabilități răspunde nevoilor specifice persoanelor cu dizabilități aflate în îngrijirea asistenților personali și oferă informare și consiliere socială, servicii de asistență socială, consiliere psihologică și îngrijire. Astfel, persoanele cu dizabilități vor putea avea un program obișnuit de viață, prin continuarea programului de stimulare pentru menținerea sau dezvoltarea abilităților cognitive, deprinderilor zilnice sau deprinderilor de comunicare, chiar și atunci când asistenții personali sunt în concediu și nu se mai pot ocupa de ele o perioadă de până la 30 de zile. Centrul se adresează unui număr de aproximativ 900 de beneficiari care sunt în evidențele DGAS Craiova și are angajat personal de specialitate: medic, asistent social, psiholog, îngrijitori etc.”, a scris, pe o rețea de socializare, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Centrul se află în curtea Căminului pentru Vârstnici de pe strada Tabaci.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica