marți, septembrie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Eugen Tomac a adus campania „Semnează pentru România în Schengen” și la Craiova

Eugen Tomac, președintele PMP, a fost prezent, miercuri, la Craiova. Acesta a oferit mai multe detalii despre planul pe care l-a pus la cale, după ce Austria s-a opus aderării României la Spațiul Schengen. Europarlamentarul este hotărât să continue campania pe care a inițiat-o, „Semnează pentru România în Schengen” și vrea să ducă acest mesaj în toată țara.

Am revenit, astăzi, la Craiova, pentru a pune în dezbatere publică un subiect care ne preocupă pe toți. Este vorba despre aderarea noastră la Spațiul Schengen. Cred că este foarte important, din capul locului, să vă spun că dezaprob total atitudinea umilitoare a Guvernului României, cu privire la relația pe care o construiește cu Austria, un stat care ne-a sfidat la ultima ședință, când ne-a îngrădit un drept fundamental, un drept garantat de tratatul UE, cu privire la libera circulație pentru cetățenii români. Să spui că ești împotriva extinderii spațiului pentru că nu este reformat și să votezi împotriva României, dar exact în aceeași ședință să votezi pentru acceptarea Croației, este o formă de ipocrizie rar întâlnită în politica europeană. Să legi chestiunea imigrației legale de problematica Schengen reprezintă o sfidare și o încălcare flagrantă a regulilor care stau la baza UE. Consider că aceste minciuni pe care Austria le invocă nu au niciun raționament”, a spus Eugen Tomac.

Președintele PMP a continuat și nu s-a ferit să își exprime dezamăgirea față de Guvernul României. Considerând că decizia de a refuza România în Spațiul Schengen a fost nedreaptă, Eugen Tomac a depus personal o reclamație în acest sens, chiar la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eu mă așteptam ca după 8 decembrie, Guvernul nostru să facă ceea ce este necesar într-un moment atât de complicat. Consideră că din acel moment nu mai avem parte de un conflict politic, ci de un conflict juridic. De aceea am apelat la Guvernul României să reclame acest conflict juridic la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru că tratatul de funcționare al UE subliniază faptul că instituțiile Uniunii au obligația să coopereze loial față de UE, pentru ca UE să își poată atinge toate obiectivele. Observăm aici că, dacă nu a existat nicio observație față de nerespectarea de către noi a regulilor ce țin de Spațiul Schengen, un vot împotriva noastră este un abuz de putere. Guvernul României a ezitat să formuleze o plângere la Curtea de Justiție a UE și un asemenea document poate fi reclamat în termen de 60 de zile după ce se adoptă o asemenea decizie. În ultima zi în care se mai putea formula un recurs, mi-am asumat un demers în nume propriu, în calitate de deputat de a contesta această decizie nedreaptă. Am reclamat acest abuz de drept la Curtea de Justiție a Uniunii Europene”, a explicat președintele PMP.

PMP Dolj poate forma un pol de dreapta cu USR și Forța Dreptei

Anișoara Stănculescu, președintele PMP Dolj, a dezvăluit că partidul pe care îl reprezintă ar putea să formeze, la nivel local, un pol de dreapta, în ceea ce privește alegerile din 2024. Totuși, momentan, nu s-au purtat astfel de discuții, în acest sens.

Actualul PNL este o dreaptă falsă. PSD este partidul al stângii drepte și PNL-ul este partidul dreptei stângi. Îmi plac jocurile de cuvinte. Vin alegerile și votanții de dreapta nu vor avea ce sa voteze. Este foarte important. Cred că e nevoie de un pol de dreapta, care înseamnă o dreaptă unita, cu partidele de dreapta, respectiv forța dreptei și USR. La nivel local nu am discutat, dar cred ca este devreme. Negocierile trebuie să înceapă de la București. Sper să nu ne prindă toamna. Sper ca 2024 sa fie vremea noastră, vremea dreptei”, a declarat Anişoara Stănculescu, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Și Eugen Tomac este de aceeași părere, indiferent dacă se vorbește despre nivel local sau național. Europarlamentarul consideră că românii au nevoie de o alternativă în acest sens.

Vreau să fac trei precizări. PNL a mers în campania din 2020 cu acest mesaj transmis de Președintele Johannis: votați PNL pentru nu a ajunge la putere PSD. Ce avem astăzi? Știe toată țara. România se află pe punctul în care Președintele Johannis va numi cel de-al patrulea premier PSD. Vom avea Guvern PSD, împreună cu PSD. Cred că este necesară o alternativă. Românii așteaptă o alternativă. Convingerea mea este că anul viitor PSD și PNL vor candida pe liste comune și, atunci, este nevoie de o alternativă la această construcție. PMP este pregătit și dispus să contribuie la o construcție de opoziție, de dreapta, la actuala putere”, a spus Eugen Tomac.

Politica