luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Un câine „alcoolic” a stat sedat o lună întreagă pentru a scăpa de sevraj

Coco, un câine în vârstă de doi ani din rasa Labrador, a ajuns să fie dependent de alcool după ce stăpânul său a lăsat afară toate băuturile, iar patrupedul s-a servit din ele o lungă perioadă de timp. Pentru a scăpa de sevrajul provocat de alcool, a fost nevoie ca animalul să stea sedat o lună întreagă. 

Patrupedul a fost dus la Woodside Animal Rescue Trust din Plympton, Devon, împreună cu un alt câine, după ce proprietarul lor a murit. La scurt timp după ce animalele au ajuns la adăpost, personajul a descoperit că Coco dădea semne de sevraj de alcool și convulsii. 

Ajutat de personalul de la Woodside, Coco a avut parte de o recuperare completă după ce a petrecut o lună în sedare, potrivit Mirror. Personalul adăpostului a spus că „un proces de eliminare” i-a ajutat să-şi dea seama că, probabil, câinii sufereau de sevraj de alcool. Ei consider că stăpânul câinilor ar fi fost un consumator înrăit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Credem că proprietarul a lăsat băuturile afară după ce consuma din ele. Câinii ar fi băut și ei, însă nu avem de unde să știm asta sigur”, a declarat Kirstin Stone, care lucrează la adăpost. 

Celălalt câine nu a rezistat și a murit la scurt timp, însă Coco a reușit să supraviețuiască după un tratament îndelungat. Veterinarii au spus că este o premieră pentru ei ca un câine să aibă sevraj de alcool, scrie digi-animalworld.tv/stiri

Personalul a transmis că, în ciuda dependenței de alcool, câinii au fost tratați în mod clar foarte bine și au fost „foarte iubiți”, pentru că micuța Coco este bine dresată și „adoră îmbrățișările”. 

Alcoolul este extrem de toxic pentru câini. Chiar și puțină bere poate provoca intoxicații patrupezilor, mai ales la pui. Alcoolul poate fi absorbit de corpul animalelor în doar 30 de minute. 

„Cele mai multe cazuri de otrăvire cu alcool la canini rezultă din ingestia de băuturi alcoolice lăsate nesupravegheate sau vărsate. Animalele noastre de companie sunt curioase din fire și pot deveni cu ușurință otrăvite prin ingerarea altor substanțe, cum ar fi dezinfectantul pentru mâini și antigelul”, a declarat un medic veterinar, potrivit Mirror. 

Principalele simptome ale intoxicației cu alcool la câini sunt vărsături, dezorientare, pierderea controlului corporal, dificultăți de respirație, diaree și hipersalivare.

Foto: Facebook/Woodside Animal Welfare Trust

Politica