luni, octombrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Mircea Geoană, la Craiova: „Nu vedem în acest moment un risc la adresa securității țărilor aliate”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află astăzi la Craiova. Oficialul a făcut deja o vizită la Brigada Multinațională Sud-Est din Bănie, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, cu echipa de comandă a Brigăzii, precum și cu militari români și cu cei ai contingentelor din Polonia, Portugalia și Macedonia de Nord.

„Este un moment complicat pentru istoria Europei și este un moment în care avem nevoie să continuăm să sprijinim Ucraina, dar să ne și întărim apărarea și descurajarea pe flancul estic, un flanc estic mult mai profund și modificat de venirea Finalndei ca nou membru al Alianței și, credem noi, de venirea cât mai rapidă a Suediei.

Nu vedem în acest moment un risc la adresa securității țărilor aliate. Federația rusă are dificultăți semnificative în lupta împotriva Ucrainei, dar asta nu înseamnă că Rusia nu rămâne o națiune imprevizibilă și periculoasă. În Republica Moldova – război hibrid total declanșat de Kremlin împotriva direcției pro-occidentale a acestei țări. În țările aliate – atacuri cibernetice, atacuri hibride, dezinformare, manipulare de opinie publică, alterare a sistemului nostru democratic. Sunt lucruri care se întâmplă și de aceea suntem vigilenți atât la dimensiunea militară tradițională și, uitați-vă cât de robust și coerent acționăm și cât de energic acționăm. Suntem împreună nu doar la nivel de NATO, dar și cu societățile noastre în fața unei nevoi de a avea o reziliență de societate mai pronunțată”, a declarat Mircea Geoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat despre o posibilă candidatură la președinția României, Mircea Geoană a răspuns: „Planurile de viitor rămân planuri de viitor, iar când voi avea alte planuri veți fi primii care veți afla”.

Vizita în Bănie a Secretarului General Adjunct al NATO cuprinde și o prelegere susținută la Universitatea din Craiova. Evenimentul, organizat de Universitatea din Craiova, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite la București și NET/New Economy Trust. Evenimentul se va desfășura sub tema „Inovație, transformare și securitate – De la economie de război la un nou model economic”.
Mircea Geoană este așteptat astăzi și la centrul INCESA al Univeristății.

Politica