Primăria Osica de Sus anunță că va înfiinţa şi în acest an un centru de sacrificare a mieilor, care va funcţiona în zilele de 9 aprilie şi 15 aprilie.
Odată cu apropierea sărbătorilor de Paște, Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru siguranţa Alimentelor Olt anunţă, deasemenea, intensificarea controalelor în pieţe, carmangerii şi târguri.
„Până la acesată dată există o singură solicitare scrisă din partea Primăriei comunei Osica de Sus, pentru avizarea temporară a spațiului din incinta târgului săptămânal, pentru data de 09.04.2023 (duminică) și data de 15.04.2023 (sâmbătă)”, transmite, conform gazetanoua.ro, DSVSA Olt.
Sacrificarea mieilor se realizează în abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor, dar şi în locurile organizate, amenajate temporar, în care se asigură supraveghere sanitară veterinară, numai la solicitarea scrisă din partea primăriilor care doresc să organizeze asemenea spații.
Osica de Sus a solicitat deja avizarea unui centru de sacrificare a mielor, care va funcţiona în Duminica Floriilor şi în Sâmbăta Paştelui.
De asemenea, DSVSA Olt a demarat controalele privind respectarea condiţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agroalimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare, etc).
La nivelul Direcţei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt, a Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale (CSVSAO), din localiţăţile Slatina, Balş, Caracal, Corabia, Drăgăneşti Olt, Scorniceşti, în perioada 28 martie 2023 – 17 aprilie 2023 (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe) va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, va fi afișat programul de lucru (luni – vineri 08 ³º – 17 ºº, sâmbăta – 07 3º – 14 ºº, iar duminică 07 3º – 12 ºº), locaţii în care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare .
În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală de specifice perioadei, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar şi programul prelungit de activitate, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.