sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Ziua Protecției Civile sărbătorită la ISU „Drobeta”

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă” Drobeta” al judeţului Mehedinţi au sărbătorit marți, 28 februarie, la sediul inspectoratului, 90 de ani de protecţie civilă în România. Activitatea desfășurată astăzi, într-un cadru restrâns, a debutat cu intonarea imnului național al României și prezentarea unui scurt istoric al protecţiei civile.

Festivitatea a continuat cu avansarea în gradul militar următor, înainte de termen, a cinci pompieri militari, un ofițer și patru subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă. Noile grade militare le-au fost înmânate celor avansați de către inspectorul șef al ISU Mehedinţi, colonel Marius-Cristi GOGÎLTAN, care i-a felicitat pe colegii noștri pentru munca depusă şi profesionalismul dovedit de-a lungul timpului.

De asemenea, inspectorul șef a adresat mulţumiri întregului colectiv, asigurându-i pe cei prezenți că, indiferent de provocări, pompierii mehedințeni sunt pregătiți pentru a gestiona orice situație de urgență, fiind mereu în sprijinul semenilor aflați la nevoie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fiecare an, la data de 28 februarie, este marcată Ziua Protecţiei Civile în România. Protecţia Civilă a apărut ca urmare a necesităţii protejării vieții oamenilor și bunurilor acestora în fața manifestărilor provocate de forțele naturii și de conflictele armate.

„Îi asigurăm pe cetățeni că suntem mereu la datorie, concentrându-ne eforturile şi resursele pentru a conştientiza, instrui şi apăra comunitatea, având convingerea că o populaţie bine pregătită va fi mai puţin surprinsă de un eveniment neprevăzut și va acţiona eficient, ajutând la restabilirea stării de normalitate”, potrivit ISU Mehedinți.

Politica