marți, octombrie 1, 2024

Ultima ora

Sport

Vitezomani și beți, pe străzile din Vâlcea

Polițiștii vâlceni au avut fost la datorie și în acest weekend. Oamenii legii au întâlnit de la șoferi băuți, la vitezomani, și până la numere de înmatriculare false. Ultima dintre variante a avut loc chiar sâmbătă, când polițiștii au oprit un șofer care circula cu peste 100 km la oră în localitate. Autoturismul acestuia avea numere de înmatriculare false.

„La data de 26 februarie a.c., un bărbat de 35 de ani,  din comuna Stroești, județul Vâlcea, a fost depistat de polițiștii orașului Horezu în timp ce conducea un autoturism în localitate, cu o viteză de 102km/h (+42km/h) și având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, autoturismul în cauză este radiat din circulație, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate pe acesta, la momentul identificării în trafic sunt atribuite unui alt autoturism, care și acesta era radiat din circulație.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, IPJ Vâlcea.

Un alt șofer a fost depistat în timp ce conducea în voie, după ce a consumat băuturi alcoolice.

„La data de 25 februarie a.c., o persoană de sex masculin din orașul Horezu, ar fi condus un autoturism pe DN 67, în localitatea Tomșani, județul Vâlcea, sub influența unei substanțe interzise.

La testarea cu aparatul drugtest, a conducătorului auto, a rezultat o valoare pozitivă la substanța T2B OPI, motiv pentru care, acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenței substanței psihoactive în organism.

Polițiștii din Horezu efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a a ltor substanțe”, potrivit IPJ Vâlcea.

Revenind la capitolul viteză, un alt șofer a fost depistat conducând cu peste 150 km/h pe un sector de drum limitat la 70.

„La data de 23 februarie 2023, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au surprins în trafic un bărbat din județul Argeș, în timp ce conducea un autovehicul pe Drumul Național 7, în localitatea Milcoiu, județul Vâlcea cu viteza de 156 km/h pe un sector de drum limitat la 70 km/h.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de  2.900 de lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, pe o perioadă de 120 de zile, eliberându-i-se și o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație”, au adăugat polițiștii.

Politica