miercuri, octombrie 2, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Doi tineri, prinși drogați la volan

Dosare penale pe numele a doi tineri de 20 și 22 de ani, după ce au urcat la volan deși au consumat droguri.

Primul dintre șoferi, în vârstă de 22 ani, a fost oprit pentru control pe DN56B, în localitatea Devesel.

”La data de 26 februarie a.c., ora 18.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, pe DN56B, în localitatea Devesel, un tânăr de 22 de ani, din comuna Devesel, în timp ce conducea un autovehicul după ce ar fi consumat substanțe psihoactive”, potrivit IPJ Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la substanța benzodiazepină, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot drogat la volan a fost depistat și un tânăr de 20 de ani, care conducea pe strada Corneliu Săvoiu, în municipiul Drobeta-Turnu Severin.

”La data de 26 februarie a.c., ora 19.56, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat, în trafic, pe strada Corneliu Săvoiu, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, un tânăr de 20 de ani în timp ce conducea un autovehicul după ce ar fi consumat substanțe psihoactive„, se arată în comunicatul poliției.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv la canabis, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Și în acest caz, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliţiştii mehedințeni au acţionat pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, bicicliștilor, depăşirea, acordarea de prioritate, constatând 592 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 122 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum și 62 care nu au purtat centura de siguranţă.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 161.100 de lei. Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 28 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe sectoarele de drum din municipiu și județ.

Politica