duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Peste 550 de persoane din Aninoasa evacuate, în urma cutremurelor din Gorj

Peste 550 de persoane, din 11 clădiri din Aninoasa, județul Hunedoara, au fost evacuate. Casele în care locuiau se află într-o stare accentuată de degradare.

Miercuri după-amiază, într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara, s-au stabilit măsurile ce se impun în urma unei note tehnice întocmită de un expert în construcţii:

„În cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona Colonie a oraşului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii. Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării”, potrivit unui comunicat dat de Instituția Prefectului-Județul Hunedoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, se vor face demersurile pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranţă a blocurilor de locuinţe. Totodată, la nivelul oraşului Aninoasa vor fi identificate unele suprafeţe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare, conform digi24.

Potrivit informaţiilor primite de la autorităţile locale, locatarii nu vor să fie evacuaţi şi refuză acest lucru, sub semnătură.

Politica