joi, octombrie 3, 2024

Ultima ora

Sport

Scandal la UMF Timișoara: Orașul, împânzit cu afișe cu numele profesorilor șpăgari

Un nou scandal la Universitatea de Medicină și Farmaceutică (UMF) Timișoara: centrul orașului a fost împânzit cu afișe cu numele profesorilor acuzați că iau șpagă de la studenți, ca să-i treacă examenele, și tarifele pe care aceștia le-ar solicita.

Vocea Timișoarei a relatat, pe Facebook, dar nu pe site, acest incident. Între timp, UMF Timișoara nu pare să fi avut vreo reacție publică.

În 2011, au mai existat episoade similare, care au vizat taxe de examinare neoficiale. Persoane necunoscute au scris, pe peretele universității, numele profesorului șpăgar și sumele pe care acesta le percepea de la studenti, scrie Doctorul Zilei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2013, un cadru universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara a fost prins în flagrant în timp ce primea mită. Acesta ar fi fost filmat de mai multe ori în timp ce lua șpagă de la studenți înainte de examene, sumele primite începând de la 250 euro.

La UMF Timișoara se desfășoară în prezent sesiunea de examene.

Doctorul Zilei mai amintește că un scandal de proporții a avut loc anul trecut, la Facultatea de Medicină a Universității Dunărea de Jos, când mai mulți profesori au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și mită.

Șincar Dorina Cerasella, conferențiar universitar și medic stomatolog a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și trafic de influență pentru a ajuta trei medici rezidenți să promoveze un examen, scrie Doctorul Zilei.

Foto: Facebook

Politica