sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

Acțiune tip „Blitz”, în Craiova. Polițiștii au împărțit 190 de amenzi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și o acțiune tip ”Blitz” în municipiul Craiova.

Cu această ocazie au fost aplicate 190 amenzi, în valoare de peste 45.000 de lei, au fost reținute 28 de permise de conducere, retrase 7 certificate de înmatriculare și constatate 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

„Un bărbat, de 37 de ani, din oraşul Filiaşi, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, localitatea Brădeşti, cu viteza de 124 km/h.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile”, potrivit IPJ Dolj.

Un bărbat de 34 de ani, din Băilești, a fost depistaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

„În ziua de 20 februarie a.c, ora 20.29, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Băilești au depistat un bărbat, de 34 ani, din municipiul Băilești, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Locotenent Becherescu, din localitate.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanţa cannabis. Tot în cursul zilei de 20 februarie, ora 21.40, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Calafat au depistat un barbat, de 47 ani, din municipiul Calafat, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Mai, din localitate.

Întrucât acesta emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite sursa citată.

Politica