sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Vâlceni, beți la volan în trafic

Doi bărbați din Vâlcea au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau în voie pe drumurile din județ, după ce au consumat băuturi alcoolice. Primul șofer băut este un bărbat de 42 de ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea. Acesta a fost depistat chiar pe raza localității de reședință.

„La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 22:50, polițiștii Poliției orașului Berbești au identificat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 605 A, în comuna Mateești, sub influența băuturilor alcoolice.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul în cauză fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Vâlcea.

Cel de-al doilea șofer băut, depistat de oamenii legii, este un bărbat de 57 de ani. Acesta a fost surprins în trafic în cursul zilei de ieri, de către polițiștii orașului Ocnele Mari, în timp ce conducea haotic un autoturism în orașul Ocnele Mari, județul Vâlcea.

„În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1, 46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv penttru care a fost tranportat la spital în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În acest sens, cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub apectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, potrivit IPJ Vâlcea.

Politica