vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Sprijin de 1.400 lei pentru plata facturilor la utilități

Președintele PNL Drobeta-Turnu Severin Daniel Cîrjan a făcut o declarație de presă la sediul PNL din Drobeta Turnu Severin anunțând că a început distribuirea primelor 17.320 de carduri de energie în județul Mehedinți pentru plata facturilor.

Pe 25 ianuarie a început procesul de printare și plicuire a cardurilor de energie, iar de la 1 februarie, 10114 carduri au ajuns către beneficiarii din județul nostru din care, 8118 în Drobeta Turnu Severin. Potrivit calendarului asumat, începând de la 20 februarie se vor efectua plățile pentru facturile curente și restante.

În acest an, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene va oferi românilor vulnerabili, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub formă de card de energie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ajutorul este acordat pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Beneficiarii sunt:

• pensionari cu venituri sub 2.000 lei și în vârstă de cel puțin 60 ani,

• pensionari pe bază de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei,

• persoane cu handicap de la mediu în sus (cu același prag maxim al venitului lunar),

• familii care primesc alocație de susținere și persoane care încasează ajutoare sociale.

Cardurile de energie vor ajunge la peste 4 milioane de oameni, care locuiesc în circa 2,8 milioane de gospodării.

Politica