luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost închis temporar

Republica Moldova și-ar fi închis temporar spațiul aerian, până la ora 16:00, scrie Unimedia.

Informația a fost confirmată de către reprezentanții Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MoldATSA” pentru Ziarul de Gardă.

„Stimați pasageri, cei care vă aflați în aeroport, la bord sau urmează să zburați astăzi, vă rugăm să păstrați calmul și să urmăriți panourile informative din aeroport, online pe www.airmoldova.md și www.airport.md”, a anunțat și compania Air Moldova, fără a da alte detalii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe pagina de Facebook a Aeroportului Internaţional Chişinău este anunțat că unele curse nu au decolat, iar altele nu au putut ateriza sau nu au mai ajuns la Chişinău, printre acestea aflându-se şi o cursă de la Bucureşti.

Măsura vine în contextul în care atât președintele ucrainean Volodimir Zelenski, cât și Maia Sandu au avertizat că ar exista un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni că Moscova are un plan de subminare a țării, „cu implicarea unor diversionişti cu pregătire militară, camuflaţi în civil, care să întreprindă acţiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului şi luare de ostatici”, scrie hotnews.ro

John Kirby, coordonatorul pentru strategii de comunicare al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, a declarat luni că informaţiile despre un presupus complot rusesc de răsturnare a guvernului de la Chişinău sunt îngrijorătoare şi a spus că Washingtonul este alături de guvernul şi poporul moldovean.

Politica