luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

Craiova. „Zborul – de la Da Vinci la Brâncuşi”

Săptămâna Brâncuși a continuat și marți la Craiova. Dacă la orele prânzului, Muzeul Olteniei a organizat evenimentul „Din viaţa lui Brâncuşi”, prin care a pus la dispoziţia publicului documente inedite legate de viața sculptorului, de la ora 16, iubitorii de Brâncuși s-au mutat la Centrul care-i poartă numele.

Arhitectul italian Oreste Ruggiero a fost prezent, prin intermediul unei filmări, în cadrul conferinţei internaţionale „Zborul – de la Da Vinci la Brâncuşi”. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației locale, precum vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Mihai Neațu, sau managerulul Bibliotecii Aman, Lucian Dindirică.

Evenimentul a strâns peste sute de oameni care au avut posibilitatea să vadă fotografii inedite din Fondul Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe. Manifestarea continuă și miercuri, la Muzeul de Artă din Craiova şi la Centrul „Constantin Brâncuşi”,gazda evenimentelor „Brâncuşi şi prietenii săi”, activitate cultural-educativă destinată elevilor, şi „Constantin Brâncuşi, între pământ şi cer pe calea sufletelor’, o proiecţie de film documentar şi dezbatere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica