vineri, octombrie 4, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. Weekend plin pentru polițiștii rutieri. Peste 500 de amenzi

Polițiștii olteni au acordat weekend-ul trecut peste 500 de amenzi în trafic. Oamenii legii au depistat de la vitezomani, la șoferi băuți și până la conducători auto care nu posedau permis de conducere.

„În perioada 10 – 12 februarie 2023, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților au fost aplicate 529 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 61 de permise de conducere, dintre care 50 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 4 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 7 pentru alte abateri.

De asemenea, au mai fost reținute 40 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 8 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 4 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 1 de altă natură”

Oamenii legii au venit și cu exemple în privința infracțiunilor constatate pe drumurile din Olt.

„La data de 12 februarie 2023, în jurul orei 23:45, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slatina, în timp ce desfășurau activități specifice, au depistat în trafic, pe strada Barajului, din municipiul Slatina, un autoturism ce circula cu viteza de 108 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 50 de km/h.

Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt.
În urma verificărilor efectuate, întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, respectiv T1A COC.

Tânărul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În cauză, polițiștii au sancționat contravențional conducătorul auto, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiindu-i reținut și permisul de conducere.

La data de 12 februarie 2023, în jurul orei 00:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Drăgănești-Olt, pe strada Nicolae Titulescu, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Balaci, județul Teleorman.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 11 februarie 2023, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe Drumul Comunal 82, în comuna Osica de Sus, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, au spus polițiștii olteni.

Politica