sâmbătă, octombrie 5, 2024

Ultima ora

Sport

CNAIR a desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, luni, că a fost desemnat câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj, un proiect în valoare de 21 de milioane de lei.

”Am desemnat astăzi câştigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al primului lot al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj. Lotul Filiaşi-Drobeta Turnu Severin va avea o lungime de aproximativ 70 de km iar Studiul de Fezabilitate trebuie să fie finalizat în 18 luni”, a transmis, luni, directorul CNAIR.

Potrivit acestuia, Asocierea DP CONSULT S.A. (lider de asociere) – EXPLAN S.R.L. – GEOLOGIC-SITE SRL -SCA TEAHA&FÜZESI, va avea la dispoziţie 21,053 milioane de lei, fără TVA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Semnarea contractului poate avea loc după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii.

Drumul Filiași – Lugoj are 230 kilometri, patru loturi și o durată de realizare a studiilor de fezabilitate cuprinsă între 18 și 26 de luni.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a venit cu mai multe explicații pentru fiecare lot în parte. Așadar, primul lot, Filiași-Drobeta Turnu Severin, are o lungime de aproximativ 70 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 28,19 milioane de lei fără TVA, în timp ce al doilea lot, Drobeta Turnu Severin – Domașnea, are o lungime de aproximativ 65 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 47,79 milioane de lei fără TVA.

Șeful de la Transporturi mai spune că lotul trei, Domașnea-Caransebeș, are o lungime de aproximativ 45 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 25,38 milioane de lei fără TVA, iar ultimul lot, cel de-al patrulea, pe ruta Caransebeș-Lugoj, are o lungime de aproximativ 50 de km și o valoare estimată a contractului pentru elaborarea SF de 18,79 milioane de lei fără TVA.

Politica