luni, octombrie 14, 2024

Ultima ora

Sport

S-a dat startul reducerilor în magazine! Protecția Consumatorilor: Atenție mare și la tentanțiile online

Nici nu s-a sfârșit bine goana după cadourile de sărbători că magazinele sunt din nou pline. A început sezonul de reduceri.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor ne sfătuiesc, însă, să verificăm prețurile în mai multe locuri, pentru a fi siguri că obținem cea mai bună ofertă. Atenție mare și la tentanțiile online, scrie stirileprotv.ro

Potrivit legii, atunci când anunță oferte, comercianții trebuie să afișeze atât prețul vechi, cât și pe cel nou, care trebuie să fie cel mai scăzut din ultima lună. În realitate, nu peste tot este așa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Nu de puține ori, după ce au realizat achiziția, au depistat prețuri mult mai bune la alți operatori economici, fără ca nici măcar acestea să fi fost reduse. Recomandăm contactarea operatorului pentru lămurirea situației, iar în cazul în care răspunsul este nemulțumitor, să depună pe pagina autorității noastre o sesizare”, spune Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Atenție și la comenzile pe care le faceți pe internet. Și asta pentru că, în acestă perioadă, apar tot felul de site-uri înșelătoare care vă pot lăsa fără bani în cont.

 „Cele mai multe companii fantomă nu au datele trecute pe site, datele de identificare, tocmai pentru a nu fi urmărite. Multe dintre ele sunt clonate, sunt foarte bine simulate și seamănă extraordinar de mult cu site-urile clonate. Recomandarea ar fi să verifice claritatea cuvintelor, dacă sunt corect scrise”, a spus Mircea Șcheau, specialist securitate cibernetică.

Dacă un anumit site vă ridică suspiciuni îl puteți raporta la Poliție ori la Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Foto: pixabay

Politica