duminică, octombrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Olt. 80 de proiecte pentru Balș

Unul dintre orașele din Olt, în care proiectele de viitor par a fi prioritare pentru administrația locală este Balș. Edilul local a povestit, potrivit Olt TV, că și-a propus nu mai puțin de 80 de proiecte pentru localitatea de pe Olteț.

Primarul din Balș, Cătălin Rotea spune că dintre cele 80 de proiecte promise oamenilor în campania electorală din 2020 au fost finalizate 30, altele 19 sunt în curs de execuție, pentru 15 a fost atrasă finanțarea, iar ultimele 16 urmează să fie depuse pe programe de finanțare europeană.

„Defalcând axele de dezvoltare a orașului, eu mi-am propus 80 de proiecte. Dintre acestea, 30 sunt finalizate, 19 sunt în curs de execuție, 15 sunt finanțate, deci avem finanțare pentru ele și urmează să înceapă, iar 16 proiecte majore urmează să fie depuse pe finduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional, în martie, respectiv iunie 2023. Pe acestea din urmă, care sunt la nivel de proiecte tehnice, le consider eligibile și sunt proiecte competitive, nu o să fie primul venit, primul servit. Suntem 26 de orașe din Regiunea Sud-Vest Oltenia care ne batem pe niște sume de bani prealocate, dar eu sunt foarte încrezător că aceste 10, 12 milioane de euro care îmi închid aceste 16 proiecte vor fi accesate de către orașul Balș”, a declarat, la OltTV, Cătălin Rotea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica