marți, octombrie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Alertă de gripă! Doljul nu scapă

10 noi cazuri de gripă au fost confirmate în județul Dolj în acest an, după ce în ultima săptămână a anului trecut fuseseră confirmate 7 cazuri. Medicii spun că este „activitate gripală sporadică”. La nivel național a fost declarată stare de alertă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj, în prima săptămână a acestui an au fost confirmate 634 cazuri de IACRS, 184 cazuri de pneumopatii acute şi 10 cazuri clinice de gripă din care 7 spitalizate (5 confirmate cu test rapid) şi 3 tratate ambulator din care 2 confirmate cu virus gripal tip A.

„Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (827) este mai scăzut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1275 cazuri) şi se încadrează în limitele sezonului. Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 92,91 o/oooo, gripă 1,03 o/oooo şi a pneumopatiilor a fost de 27,26 o/oooo. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 17,53 %. Deoarece există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin activitate gripală sporadică”, potrivit DSP Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Dolj, până acum, au fost vaccinate antigripal peste 78.500 persoane din grupele de risc.

Politica