sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

9 craioveni au fost prinși cu artificii în piețele din Bănie

Polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au desfășurat, în contextul acțiunii ,,Foc de Artificii 2022-2023”, activități punctuale de prevenire și combatere a deținerii și comercializării, fără drept, a articolelor pirotehnice.

Astfel, în incinta Piețelor Centrale și Novaci, din municipiul Craiova, polițiștii au identificat 5 bărbați și 4 femei, toți din localitate, în timp ce ofereau spre vânzare articole pirotehnice fără a indeplini condițiile legale.

În urma celor constatate, au fost retrase de la comercializare și confiscate peste 50 de kg de articole pirotehnice, fiind întocmite 9 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Reamintim că obiectivele urmărite în cadrul acestor activități sunt: conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, sens în care comercianții autorizați au fost îndrumați să responsabilizeze adulții în privința utilizării directe de către minori a articolelor pirotehnice;

combaterea oferirii către publicul larg a articolelor destinate utilizării de către pirotehnicieni, utilizarea acestora în condiții improprii și de către persoane necalificate având un potențial ridicat de provocare a unor leziuni și a unor pagube materiale.

Polițiștii doljeni vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice„, informează IPJ Dolj.

Politica