luni, septembrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți: Un șofer beat și fără permis a făcut stricăciuni pe bandă rulantă, în Severin

A rupt un semafor în Severin, semaforul a căzut, a distrus o mașină parcată regulamentar și a băgat în spital un pasager aflat în autoturismul pe care îl conducea. Sunt isprăvile unui severinean de 18 de ani, din comuna Breznița de Ocol, urcat la volan, și fără permis auto și băut.

Poliția municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un bărbat cu privire la faptul că pe bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu strada Șincai, s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier care, în urma verificărilor efectuate au stabilit că un tânăr de 18 ani, din comuna Breznița-Ocol în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu, la intersecția cu strada Șincai nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a intrat în coliziune cu un semafor electric, care în urma impactului s-a rupt și a căzut peste un autoturism parcat regulamentar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După impact, conducătorul auto a părăsit autoturismul și locul producerii accidentului, fără încuviințarea polițiștilor.

Din verificările efectuate de polițiștii, tânărul a fost identificat, stabilindu-se că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat de un bărbat de 32 de ani, care cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.

La solicitarea polițiștilor, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în  vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 32 de ani, din comuna Breznița-Ocol, pasager în autoturism, acesta fiind transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

De asemenea, tânărul a prezentat polițiștilor certificatul de înmatriculare al autoturismului având dovada efectuării inspecției tehnice periodice falsă.

”Față de tânărul de 18 ani se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fals material în  înscrisuri oficiale și uz de fals, iar față de bărbatul de 32 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane despre care se cunoaște că nu posedă permis de conducere”, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, inspectorul principal Robert Tudosie.

Politica