miercuri, ianuarie 1, 2025

Ultima ora

Sport

CEZ dotează clubul de coding SMART Kids, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu cu imprimantă 3D și kit-uri robotice

Tehnologia și pasiunea pentru știință și robotică sunt principalele elemente care descriu cel mai recent proiect generator de #bine, derulat de CEZ și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. Inițiativa a presupus achiziția unei imprimante 3D și a unor kit-uri de roboți pentru tinerii din clubul de coding SMART Kids, cu scopul de a accelera dezvoltarea digitală în comunitate.
Acțiunea face parte din proiectul Generatorii de Bine, prin care angajații companiei înscriu și propun soluții de viitor în beneficiul unor grupuri vulnerabile din zona de activitate. Odată cu această inițiativă, înscrisă de o angajată din cadrul Direcției Servicii Clienți, compania finalizează seria celor 9 soluții câștigătoare ale acestei ediții, în valoare totală de 45.000 de euro.

Povestea SMART Kids
În cadrul programului CODE Kids, susținut de CEZ încă din 2019, copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani fac coding în bibliotecile publice, cu scopul de a dezvolta competențele digitale și de a crea o mișcare națională de coding și STIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). La finalul lui 2021, am oferit 10 drone copiilor din CODE Kids pentru a-și testa abilitățile în cadrul „Școlii de piloți de drone”. În același an, cu ocazia sărbătorilor de Paște, am dotat mai multe cluburi cu imprimante 3D pentru a pregăti viitorii tehnicieni în imprimare. Rezultatele bune ne-au determinat să ne lărgim și mai mult orizonturile, invitând angajații companiei să devină coordonatori ai cluburilor din program sau voluntari în Școala Internă de Coding.
Așa a luat naștere clubul SMART Kids, înființat în primăvara anului 2021 la Școala „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu. În club sunt înscriși 6 copii care, pe lângă teme și alte activități extracurriculare, decodează energia viitorului.

Tehnologie inteligentă pentru echipa SMART Kids
Prin utilizarea imprimantei 3D și a kit-urilor de roboți atât copiii din cadrul clubului, cât și cei care nu fac parte din club vor fi atrași de coding și programare. Punând în practică ceea ce învață la cursurile dedicate, programarea va deveni mai distractivă. De asemenea, cele mai creative idei vor putea lua forma unor obiecte concrete, prin proiectarea cu ajutorul imprimantei 3D.
„Deschidem o nouă fereastră către explorarea lumii digitale, cu oportunitățile sale diverse de dezvoltare. Aceste instrumente vor aduce și mai multă inovație în activitățile de coding, reprezentând o metodă alternativă de învățare pentru tinerii pasionați de știință. Dincolo de programare, ne bucurăm că elevii au parte de expertiza și îndrumarea unui membru al echipei CEZ, în calitate de coordonator al clubului și model de urmat pentru generația viitorului” – Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„Ne-am propus să ne întâlnim la ateliere săptămânale și ne vom axa pe montarea roboților școlari și programarea acestora pentru îndeplinirea unor sarcini. Pentru început, sarcinile vor fi mici, așa cum suntem și noi, dar pe măsură ce creștem vom dezvolta și algoritmi complicați. De asemenea, ne dorim să folosim imprimanta 3D color pentru a crea diverse machete folositoare la orele de curs” – Oana Pătroi, voluntar și coordonator Club SMART Kids.
Continuăm să demonstrăm că #energiavinedelaoameni și rămânem un partener de încredere pentru dezvoltarea tinerilor din generația viitorului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Divizia Oameni și Brand
CEZ România

Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială, în beneficiul comunităților locale din aria de activitate (județele Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea).

Politica