duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

O turistă, ucisă de un rechin în Bahamas

O femeia, în vârstă de 58 de ani, a fost atacată de rechin marți, 6 septembrie, în timp ce făcea scufundări în zona Green Cay din Bahamas, potrivit autorităților locale, citate de BBC.

Turista era din statul american Pennsylvania și se afla într-o excursie cu o companie locală, care a dus-o în zona populară pentru snorkeling, a precizat un purtător de cuvânt al poliției din Bahamas. Membrii familiei femeii și personalul companiei de turism au văzut cum aceasta a fost atacată de rechin și au reușit să o scoată din apă.

Familia a spus că a fost vorba despre un rechin taur. Victima a fost declarat decedată la scurt timp după ce a fost adusă la mal. Aceasta a suferit răni la „extremitățile superioare”, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliției Chrislyn Skippings, relatează un canal de știri local, Eyewitness News.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nava de croazieră Harmony of the Seas era andocata în Nassau în momentul atacului. Croaziera în vestul Caraibelor începuse pe 4 septembrie și trebuia să dureze șapte zile, scrie libertatea.ro

Incidentul este primul atac mortal al unul rechin care are loc în Bahamas din 2019, când o tânără de 21 de ani din California a fost atacată în apropiere de Insula Rose, la mai puțin de un kilometru de zona în care fost ucisă femeia de 58 de ani. Într-un alt incident recent, un băiat de opt ani din Marea Britanie a fost rănit după ce a fost atacat de trei rechini într-o altă zonă din Bahamas.

Potrivit statisticilor International Shark Attack File din Florida, aproximativ 32 de atacuri de rechini au fost raportate în Bahamas din 1749, acesta fiind cel mai mare număr de atacuri din regiune.



Politica