sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Blue Air suspendă toate zborurile din România

Blue Air a anunțat, marți, la ora 16.30, că toate zborurile operate astăzi din România au fost suspendate, măsura fiind valabilă până pe 12 septembrie. Blue Air acuză o „situație neprevăzută”, respectiv proprirea tuturor conturilor companiei de Ministrului Mediului pentru neplata unei amenzi.

„Compania aeriană Blue Air Aviation anunță, printr-un comunicat, că a oprit toate zborurile programate a pleca din România, de pe București Otopeni, de la Bacău, Cluj Napoca și Iași începând de marți, 6 septembrie până luni, 12 septembrie 2022. Toate zborurile planificate din afara Romaniei către orice aeroport din România vor fi operate conform orarului publicat”, a anunțat compania într-un comunicat.

„Această situație este determinată de poprirea conturilor societății fără o comunicare prealabilă de la Ministerul Mediului către Blue Air și făra nici o încercare din partea autorităților de a concilia aceasta situație”, transmite compania aeriană. Potrivit informațiilor Libertatea, cea care a oprit conturilor este Administrația Fondurilor de Mediu, organ fiscal, care a luat decizia după ce compania nu a mai plătit taxa pe emisii de carbon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit programului de zbor afișat pe site-ul aeroportului Otopeni, astăzi erau programate 13 zboruri, toate fiind anulate. Mai exact, este vorba despre zborurile Blue Air din București către Lyon, Atena, Palma de Mallorca, Dubrovnik, Cluj-Napoca, Iași, Oslo, Porto, Tel-Aviv, Alicante, Bilbao, Hamburg, Valencia.

Din Bacău era programat un zbor către Dublin, din Iași unul către Londra, iar din Cluj-Napoca erau programate două zboruri – către Valencia și București.

În același comunicat, Blue Air acuză „declarațiile și instigările directe spre a nu mai cumpăra bilete, propagate de către un reprezentant cu rang înalt al ANPC și al statului român”. Acestea au dus la:

  • „Distrugerea semnificativă a încrederii clienților în compania Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;
  • Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation de a achita sumele in avans (lucru imposibil acum in conditiile popririlor tuturor conturilor societatii);
  • Distrugerea încrederii pasagerilor Blue Air în capacitatea operațională a companiei, precum și prejudicierea gravă și îngreunarea operațiunilor companiei Blue Air, datorită subminărilor făcute de un oficial de rang înalt al statului român”.

Compania Blue Air a fost amendată în repetate rânduri după ce a anulat mai multe zboruri în ultimii ani, iar în iulie, Blue Air a primit o amendă-record din partea ANPC, scrie libertatea.ro

Mai exact, compania a fost amendată cu două milioane de euro, după ce compania a anulat 11.289 de zboruri, „în perioada 30.04.2021-30.04.2022”.

În luna iunie, Libertatea a scris că mii de clienți s-au plâns că Blue Air anulează zborurile și nu primesc banii înapoi cu lunile sau chiar cu anii.


Politica