vineri, septembrie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Polițiștii locali din Craiova nu mai vor mașini și cer haine noi

Polițiștii locali din Craiova cer rectificare bugetară, iar această propunere va ajunge, miercuri, pe masa consilierilor locali din Bănie. Agenții renunță la banii pentru autovehiculul electric hibrid cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă omologat, pentru a rezolva probleme „urgente” legate de anumite „titluri executorii definitive”.

Poliţia Locală a Municipiului Craiova propune rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli în sensul diminuării cu suma de 72.000 lei la sursa „Subvenţii pentru institutii publice destinate secţiunii de dezvoltare”, întrucât contractul de achiziţionare a autovehiculului electric hibrid cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă omologat (Sistem acustic; Set flash blitz grilă; Set flash blitz parbriz; Flash lunetă; Girofar magnrtic) nu poate fi finalizat în anul acesta. Având în vedere necesitatea redistribuirii fondurilor pentru plata de urgenţă a unor titluri executorii definitive se impune rectificarea bugetului Poliţiei Locale a Municipiului Craiova”, se specifică în raportul de aprobare a rectificării.

Dacă mașină electrică nu mai este dorită, polițiștii spun că au nevoie de uniforme noi. Astfel, Poliția Locală Craiova propune diminuarea cu suma de 460.00 mii lei a titlului „Cheltuieli de personal”, pentru a se achiziționa haine noi pentru agenți. Această decizie ar veni în urma economiilor rezultate din încetarea raporturilor de muncă a unui număr de şase angajaţi ai instituţiei, dar și datorită numărului mare de angajați care au spus că nu pot munci în ultimele luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Urmare a economiilor rezultate din încetarea raporturilor de muncă a unui număr de şase angajaţi ai instituţiei, precum şi faptul că în ultimele două luni s-a înregistrat un număr mare de certificate pentru incapacitate temporară de muncă se propune diminuarea cu suma de 460.00 mii lei a titlului I „Cheltuieli de personal” şi suplimentarea cu aceeaşi suma a titlului II ”Bunuri și servicii”, sumă ce va fi folosită atât pentru achiziţionarea articolelor de uniformă şi echipamente în vederea desfăşurării activităţilor şi asigurării protecţiei poliţistilor locali la diverse acţiuni specifice, potrivit prevederilor H.G. nr.1332/2010 privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale, pentru achiziţionarea unor obiecte de inventar(calculatoare şi imprimante, aparate de purificare şi răcire a apei, aparate foto pentru stocare de date, aparate de aer condiţionat), căt şi pentru plata unor bunuri şi servicii necesare bunei desfăşurări a activiţăţii din cadrul instituţiei”, se mai arată în raport.

Politica