joi, septembrie 12, 2024

Ultima ora

Sport

Costel Alexe, trimis în judecată de DNA într-un nou dosar

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a fost trimis din nou în judecată de procurorii anticorupţie, de data aceasta pentru abuz în serviciu, după ce ar fi numit, fără concurs, un consilier de cabinet, care apoi a fost detașat manager la Școala Populară de Artă din Iași. Este a doua oară în mai puțin de o lună când Alexe este trimis în judecată de DNA, după dosarul în care era acuzat că a luat mită tone de tablă.

Procurorii susțin că pe 11 noiembrie 2020, Costel Alexe, ajutat de Radu Gabriel Apetrei, a dispus, contrar legii, detașarea lui Vlad-Corneliu Baba, de pe funcția de consilier în cadrul cabinetului președintelui CJ Iași, pe funcția de manager interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” din Iași.

Ulterior, Costel Alexe, șeful CJ Iași, a dispus prelungirea detașării lui Baba pe aceeași funcție de conducere, arată DNA, care precizează că Baba a fost angajat fără concurs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Menționăm că inculpatul Baba Vlad-Corneliu ar fi fost angajat pe o perioadă determinată, fără concurs, pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului cabinetului președintelui Consiliului Județean Iași în data de 11 noiembrie 2020 și tot la aceeași dată ar fi fost detașat pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași”, se arată în comunicatul DNA.

Prejudiciul produs bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași este de 143.587 lei.

Acesta este al doilea dosar în care Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în mai puțin de o lună. Pe 20 iunie, a fost acuzat că a luat mită tone de tablă.


Politica