vineri, septembrie 27, 2024

Ultima ora

Sport

România ar putea fi gazda campionatului de fotbal al Ucrainei 

Campionatul de fotbal al Ucrainei s-ar putea desfășura, din toamnă, în Polonia, în cazul în care războiul nu se va încheia. Acesta a fost întrerupt pe data de 24 februarie, din cauza invaziei armatei ruse. O altă variantă este și România, iar echipa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, ar putea juca la București meciurile de pe teren propriu, pe National Arena.

În cazul în care se va opta pentru România ca tara gazda, se vor cauta mai multe stadioane disponibile, mai ales in orașele care nu au echipe în Liga 1, gen Dobeta Turnu Severin sau Târgu Jiu. Varianta Craiova ar pica în acest caz, deoarece pe Stadionul Oblemenco joacă deja Universitatea și FCU 1948.

Campionatul Ucrainei poate fi găzduit în altă țară. Sunt multe propuneri, precum cea a Poloniei. Depinde dacă acest război se va încheia sau nu. O altă variantă ar fi să organizăm meciuri doar în vestul țării, dar evaluăm toate opțiunile”, a declarat presedintele echipei Sahtior Donetz, Carlo Nicolini, citat de sport.ua.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa sa avea un avans de 2 puncte față de rivala Dinamo Kiev, in momentul întreruperii campionatului, iar ambele grupări vor juca în preliminariile Champions League, în luna august.

Președintele Federației Ucrainene de Fotbal, Andriy Pavelko, a anunțat că unele cluburi din Ucraina se vor desființa, ca urmare a situației financiare generate de război. Astfel, Liga I din Ucraina, formata din 16 echipe, s-ar putea desfășura în altă țară cu doar 8 echipe la start.

În trecut, în Liga I din Ucraina au evoluat și jucătorii severineni Flaviu Stoican (Sahtior Donetz & Metalist Harkov) și Costin Florin Șoavă (Arsenal Kiev).

Politica