duminică, septembrie 29, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Cod galben de vreme rea

Joi, 9 iunie, începând cu ora 12.00, zona de munte a județului Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până diseară la ora 21.00.

În intervalul menționat, sunt prognozate frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

„Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În situația manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările și să se adăpostească în locuințe sau alte spații închise care le asigură protecția.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte”, transmite ISU Mehedinți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Politica