luni, septembrie 30, 2024

Ultima ora

Sport

1125 de rachete antigrindină, lansate în 7 zile! 252 de rachete, lansate din Oltenia

Un număr de 1125 de rachete antigrindină au fost lansate, în perioada 27 mai-2 iunie 2022, pentru protejarea culturilor agricole din zonele de intervenţie, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

”În intervalul 27 mai-2 iunie 2022, în cadrul Sistemul National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor s-au realizat 11 acțiuni de intervenții active în atmosferă pentru combaterea a 55 de celule convective – formațiuni noroase cu grindină în formare”, se menţionează într-un comunicat al Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul Sistemului, au fost lansate 379 de rachete antigrindină (RAG), pentru a proteja cca. 2 mil de ha de culturi agricole, precum și comunitățile locale din zonele de intervenție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei, în Oltenia, din cele 19 puncte de lansare operaționale, au fost lansate 252 de rachete.

”În această perioadă, ca urmare a instabilității atmosferice manifestată în aproape toate regiunile țării, a fost activată în repetate rânduri Procedura de lansare rachete antigrindină pentru toate unitățile din cadrul SNACP”, se mai arată în comunicat.

În urma activităților de intervenții active în atmosferă efectuate de Unitățile de Combatere a Căderilor de Grindină din Prahova, Iași, Vrancea, Oltenia și Mureș, intervalul 15 aprilie – 2 iunie, nu s-au înregistrat pagube în zonele protejate, iar precipitațiile au ajuns la sol sub formă lichidă, asigurând protecția a cca 2,2 mil ha (un Punct de lansare protejează cca. 23.000 de ha).

Foto: arhiva

Politica