duminică, octombrie 6, 2024

Ultima ora

Sport

Liceul Energetic din Craiova, gazda Târgului de Cercetare și Inovație

Târgul de Cercetare și Inovație a debutat, luni, la Liceul Energetic din Craiova. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dolj, ai Colegiului Național „Elena Cuza”, ai Colegiului Național „Frații Buzești”, ai Liceului „Traian Vuia”, directori, elevi și cadre didactice din unitățile de învățământul preuniversitar.

Târgul de Cercetare și Inovație a avut drept scop atât diseminarea informaţiilor ştiinţifice ale elevilor cu contribuții remarcabile în domeniul științei și tehnicii, cât și stimularea acestora să realizeze tehnologii, produse şi servicii noi sau cu îmbunătăţiri semnificative.

Trei echipe formate din tineri pasionați de știință au fost premiați în curtea Liceului Energetic. Aceștia au făcut demonstrații interactive, i-au invitat pe cei prezenți să încerce roboțeii creați de ei și i-au învățat cum se folosesc. Timizi, elevii celor trei unități de învățământ din Bănie și-au primit premiile, alături de coordonatori, pentru realizările de până acum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea Liceului Energetic își dorește ca Târgul de Cercetare și Inovație se devină o tradiție, iar în anii viitori, curtea unității de învățământ să fie plină de tineri dornici să descopere secretele și frumusețea științei.

Oana Zaharie, Inspector Școlar General Adjunct, s-a declarat încântată de Târgul de Cercetare și Inovație și a încurajat conducerea Liceului Energetic să ducă evenimentul la un nivel cât mai înalt, pe viitor: „Suntem onorați să fim prezenți la prima ediție a Târgului de Cercetare. Cercetarea este imboldul oricărei civilizații. Fără cercetare nu am exista la nivelul la care existăm astăzi. Sunt prezente trei unități școlare reprezentative ale județului Dolj. Nu este un început timid și sunt convinsă că anul viitor, lucrurile vor avea o amploare și mai mare. Inspectoratul Școlar Județean este bucuros să fie parte din acest proiect. Felicitări, dragi copii. Voi sunteți viitorul. Ceea ce voi realizați pune bazele unui program amplu de cercetare în România. Sunt convinsă că nu este un început timid, ci unul promițător”, a spus Oana Zaharie.

Evenimentul s-a adresat elevilor din învățământul preuniversitar și a urmărit promovarea excelenței la nivelul județului Dolj, identificarea elevilor capabili de performanță, intensificarea interesului acestora pentru inovare în toate domeniile cunoașterii, stabilirea unor punți de legătură între tineri cu preocupări comune, punerea în valoare a elementelor de inovare și inventică ce au ca autori elevii craioveni.

Politica