sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Video. 8 reținuți, după scandalul din Romanești

8 persoane au fost reținute vineri de către polițiști, în urma unui scandal care a avut loc în seara de Paște în cartierul Romanești.

Cei 8, cinci bărbați și trei femei sunt bănuiţi de săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Oamenii legii au pus în aplicare vineri dimineață 5 mandate de percheziție, în urma carora cei 8 au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În dimineața zilei de 19 aprilie a.c., polițiștii Secției nr.2 Poliție Craiova au pus executare cinci mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Craiova, într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, cele opt persoane sunt bănuite că în seara zilei de 24 aprilie, în timp ce se aflau pe strada Bârseşti, din municipiul Craiova, s-ar fi lovit reciproc, incident în urma căruia ar fi fost distruse geamurile mai multor autoturisme, fiind tulburată ordinea şi liniştea publică”, conform IPJ Dolj.

În urma perchezițiilor, polițiștii au confiscat peste 40 de obiecte contondente și spray uri lacrimogene. Cei 8 au vârste cuprinse între 18 și 44 de ani.

„În urma perchezițiilor desfășurate de polițiștii Secției nr.2 Poliție Craiova, au fost ridicate 43 de obiecte contondente, spray-uri iritant lacrimogene şi obiecte tăietor-înţepătoare.

De asemenea, au fost puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul unității de poliție pentru audieri. În urma cercetărilor şi a probatoriului administrat, au fost dispusă reţinerea a opt persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, cinci bărbaţi şi trei femei, bănuiţi de comiterea faptelor. Aceştia au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, urmând ca în cursul zilei de 30 aprilie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unor măsuri preventive”, au adăugat reprezentanții IPJ.

Politica