vineri, octombrie 11, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinți. Stațiile de carburanți, la control  

În perioada 10-14 martie, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți au desfășurat activități de verificare și control la nivelul operatorilor economici din domeniul de distribuţie a carburanţilor.
Acțiunile au avut ca scop evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranţa cetăţenilor prin prevenirea situațiilor de urgență generate de manipularea sau depozitarea substanţelor şi a produselor combustibile în recipiente transportabile neconforme, precum canistre din plastic, bidoane din sticlă, pubele, saci de plastic etc.
Pe timpul controalelor tematice la staţiile de distribuţie a carburanţilor din județul Mehedinți, inspectorii s-au asigurat că sunt îndeplinite măsurile de apărare împotriva incendiilor, urmărind, totodată, modul de îndeplinire a obligaţiilor de către administratorii stațiilor și personalul salariat.
În perioada menționată, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat verificări la 41 de stații de distribuție a carburanților. Pe timpul controalelor de prevenire executate, au fost constatate 104 deficiențe, șase dintre acestea fiind soluționate.
De asemenea, au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 de avertismente și 46 de amenzi, în cuantum de 126.500 lei.
„Atragem atenția cetățenilor că alimentarea cu carburanţi în recipiente transportabile neconforme, din mase plastice (canistre, bidoane etc.) sau din sticlă este strict interzisă. Această practică poate genera o situație de urgență la nivelul stației de distribuție a carburanților, totodată, fiind un real pericol pentru siguranța cetățenilor, atât pe timpul transportării recipientelor, cât și ulterior după depozitare”, anunță ISU Mehedinți.

Politica