sâmbătă, septembrie 28, 2024

Ultima ora

Sport

Începe play-off-ul! Planul lui Reghe: „Dacă spunem locul 1 o să râdeți de noi!”

CSU Craiova debutează pe Oblemenco contra celor de la FC Argeș. Antrenorul Laurențiu Reghecampf a trasat obiectivele pentru partea a doua a sezonului

CSU pornește cu prima șansă în meciul de vineri cu FC Argeș, cel care marchează debutul play-off-ului. Are o grămadă de atuuri în fața piteștenilor: este în formă maximă, suporterii de partea ei, mai ales că e primul meci pe Oblemenco fără restricții și, mai mult, argeșenilor le lipsesc două piese de bază, Turda și Tofan. Singura absență din tabăra alb-albastră este Crețu, dar Reghe spune că are soluții să îl înlocuiască.
Despre meciul cu argeșenii, Reghecampf a spus: „Este primul meci din play-off, întotdeauna este foarte important să începem cu dreptul. Dacă analizăm începutul de an, se întâlnesc echipele care au făcut cele mai multe puncte. Întâlnim o echipă care a reușit un miracol, nu e ușor să câștigi meciuri cum au făcut-o ei. Au câștigat cu FCSB, Farul, la Botoșani. Pentru noi e un avertisment. Îmi doresc enorm să începem cu dreptul, ca echipă suntem puternici. Ne lipsește Crețu, dar avem soluții să îl înlocuim. Nu ar trebui să fie relaxați, ci mai montați, pentru că ne dorim să terminăm play-off-ul cât mai sus în clasament.
Cât privește obiectivul din play-off, antrenorul oltenilor spune că având în vedere distanța din clasament față de CFR Cluj s-ar mulțumi cu locul 2: „Am spus că ne dorim să ajungem cât mai aproape de CFR și să luăm locul 2, pentru că e important în ceea ce privește competițiile europene. Nu văd nici un motiv de relaxare din partea noastră. E o diferență foarte mare între noi și locul 1. Dacă vă spun acum că ne gândim la locul 1, probabil că voi fi interpretat în fel și chip. Suntem realiști, diferența e foarte mare. CFR a avut o perioadă bună, în care nu a excelat ca joc, dar a obținut punctele. Pentru mine niciodată locul 2 nu e un obiectiv, dar vă spun care este conjunctura actuală. Obiectivul nostru acum este să ajungem cât mai aproape de locul 1, realist e locul 2. Dacă spunem locul 1 o să râdeți de noi”.
Vătăjelu a spus despre meci: „Mister a spus ce trebuia, e un joc foarte greu, cu o echipă bună. Au reușit să ajungă în play-off, chiar dacă mulți nu le dădeau șanse. Asta denotă că au jucători foarte buni, un grup închegat, ne va aștepta un meci mai greu decât cu Farul.
Ne dorim să continuăm forma bună care am arătat-o în ultimele jocuri, dacă vom fi la fel de concentrați și determinați nu vom avea mari probleme. Ne dorim locul 2, pentru că e mai plauzibil decât primul loc. Asta nu înseamnă că dacă CFR nu va avea o perioadă mai proastă și pierde meciuri nu vom încerca să profităm. În play-off se schimbă configurația meciurilor, pentru că jucăm cu echipele din față, vom avea doar meciuri tari. Și cele dinainte au fost importante, dar nu cu așa încărcătură precum cele din play-off. Știu că suporterul oltean își dorește să câștige cu 7-5, 7-3, dar pentru mine, ca fundaș, important este să nu primim gol”.
Partida CSU Craiova – FC Argeș se va juca vineri, de la ora 20:30, pe stadionul Ion Oblemenco, în prima etapă din play-off-ul ediției 2021-22.

Politica